Biztosító váltás 2012. évre, árgaranciával

Azok az ügyfelek, akik biztosítót szeretnének váltani 2012. évre a kötelező biztosítási szerződésben, nekik az egyik legjobb választás, ha alkuszcéget bíznak meg a biztosító váltás 2012. évi teendőivel és adminisztrációs ügyintézéssel.

Minden esetben a biztosító váltás előtt a következő évi díjakat kell kiszámolnunk, hogy tiszába legyünk azzal, érdemes vagy kell-e biztosítót váltanunk. Ehez tudnunk kell a jelenlegi biztosító által megajánlott következő évi díjat, amelyet a kötelező biztosítás 2012. évi index levében fognak megküldni, de csak az évforduló előtt 50 nappal.

Ezek után érdemes egy olyan online kötelező biztosítás kalkulátor 2012. rendszerét választani, ahol az összes biztosító ajánlata megtalálható és a kiszámolt díjakra az adott oldal árgaranciát vállal, valamint teljes körűen elvégzi az új szerződés megkötését, a régi szerződés felmondását és a bónuszunk átvezetését is. Az itt kiszámolt díjak és a meglévő index díjak birtokában döntési helyzetbe hozzuk magunkat, mivel a kötelező biztosítás szolgáltatását törvényileg egységesen szabályozzák, ezért minden biztosítónak ugyanazt a szolgáltatást kell nyújtania az ügyfeleknek. Természetesen ettől függetlenül a biztosítók adminisztrációs háttere, elérhetősége, ügyfélkapcsolati minősége eltérő lehet, nem beszélve az adott ügyfelet korábban ért biztosítói benyomásról, ezért ez egy olyan szubjektív döntést, amelyet az ügyfeleknek saját maguknak kell meghozniuk.

NAGYON FONTOS, hogy biztosító váltás 2012. évre történő eljárást csak abban az esetben szabad elindítani, ha tisztában vagyunk a meglévő kötelező biztosítási szerződésünk évfordulójával, mivel felmondani a meglévő szerződést csak évforduló előtt 30 nappal írásban lehetséges megfelelő tartalommal. FONTOS, hogy díjnemfizetés esetén NEM SZűNIK MEG a kötelező biztosításunk, csak brutális fedezetlenségi díjat kell megfizetnünk és ugyanahoz a biztosítóhoz köthetjük vissza a kötelező biztosítást. Biztosító váltás esetén az adatokat mindig pontosan adjuk meg és csak olyan kedvezményt jelöljünk meg 2012. évre, amelyre jogosultak vagyunk, mivel ezt később igazolnunk kell. 

A jobb alkuszcégek biztosító váltás 2012. évi teljes adminisztrációját magukra vállalják, a meglévő szerződés felmondásától, az új szerződés megkötéséig.

Korábbi cikk:

*