Bónusz 2012 átvezetése kötelező biztosítás váltásnál

Bónusz 2012. évi átvezetése kötelező biztosítás váltás esetén általában egyszerű művelet, azonban ha nem sikerül, akkor komoly gondokat okozhat az ügyfelek részére. Általában az átvezetés gond nélkül zajlik le, de vannak esetek, hogy komoly gondot okoz, mert ha az új biztosító nem tudja lekérni a központi nyilvántartási rendszerből, akkor az ügyfélnek kell igazolnia a bónusz besorolását kártörténeti igazolás nyomtatványon.

A legtöbb online alkusz vállalja, hogy kötelező biztosítás 2012. kötése esetén az ügyfelek bónusz-malusz besorolását átvezetik az új szerződésre. Ehez az ügyfeleknek minden esetben - ha még nem ügyfele az alkusznak - meg kell adni a meglévő biztosítójának nevét és kötvényszámát. Ennek hiányában az alkuszcég nem tud intézkedni, illetve a meglévő szerződését sem tudja felmondani kötelező biztosítás 2012. évére vagy évfordulóra. Amennyiben helyesen adjuk meg az adatokat, akkor is előfordulhat, hogy az új társaság nem tudja lekérni a nyilvántartási rendszerből a bónusz-malusz besorolást, ebben az esetben közvetlenül az ügyfélnek vagy az alkusznak kell beszereznie azt az adott biztosítótól.

Ha nem tudjuk igazolni a megadott előzmény szerződésünk bónusz-malusz besorolását, akkor a biztosító M4 kénytelen visszasorolni  aszerződésünket. A bónusz-malusz rendszer 2012. évi drasztikus változása nem várható a jelnlegi törvények alapján.

Korábbi cikkek:

*