Díjhirdetés október 30-án a kötelező biztosítás 2012. évére!

Eldölt, hogy október 30-án hirdetnek a kötelező biztosítás 2012. évi díjakat a biztosítók. A korábbi hírek szerint a PSZÁF nem szerette volna a vasárnapi díjhirdetést, mivel csak 4 országos napilap jelenik meg, illetve hétfő és kedd is munkaszüneti nap. A PSZÁF ennek megfelelően kezdeményezte, hogy a kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetése a hónap utolsó napja legyen, azonban az idő rövidsége miatt ez nem ment át. Ennek megfelelően marad a jelenlegi törvény alkalmazása, vagyis október 30-án lesz a kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetése, amelyet előreláthatólag a Nemzeti Sportban és a Borsban tesznek közzé a biztosítók, valamint a saját honlapjukon és lehetséges, hogy a PSZÁF ismerteti a díjakat.

A baleseti adó 2012. évi törvényét azonaban nem fogadták el, ezért a díjhirdetés időpontjában a biztosítóknak e nélkül kell a tarifatáblázatot nyilvánosságra hozniuk. A baleseti adó kötelező biztosítás 2012. évi tervezett mértéke 30% lesz a díjra vetítve egységesen mindenkinek, azonban lehetséges egy felső maximum érték felállítása is, amely 30 ezer forint lenne, mivel ellenkező esetben a fuvarozók díjai ajár 80-120 ezer forinttal is drágulhat a baleseti adó miatt.

A díjhirdetést követően 1-2 nappal lehet az online kötelező biztosítás kalkulátor 2012-ben kiszámolni a következő évi díjakat, amely már az oldalunkon is elérhetővé válik a gépjármű tulajdonosok részére. Az oldalon található online kalkulátor segítségével pár perc alatt megismerhetik a 2012. évi kötelező biztosítás díjakat, illetve online biztosító társaságot is lehet váltani. A kötelező biztosítás 2012. évi szakmai hátterét oldalunkon az Árkádia Team Kft. látja el.

*