Holnap megtudjuk a kötelező biztosítás 2012. díj feltételeit

A holnapi, október 30-án tudjuk meg a kötelező biztosítás 2012. évi díj feltételeit. A biztosítók a Nemzeti Sportban és a Metropol újságban teszik közzé a díjtarifákat. A közzé tett díjakat a biztosítóknak változatlan formában 1 évig kell fenntartani, azon nem módosíthatnak, a szerződésre jelentkező ügyfeleket ajánlatát majdnem minden esetben befogadni kötelesek.

A kötelező biztosítás 2012. évi díjszintje előre láthatólag kb. 5-10%-al tovább csökkenhet, vagyis folytatódik a biztosítók között az öldöklő verseny az ügyfelekért. Az idei kampányban már kb. 700-800 ezer ügyfél nem válthat, mivel számukra eltérő a kötelező biztosítás 2012. évi évfordulója. Nekik - bár a díjat ki tudják számolni - érdemes az évforduló előtt 50-60 nappal elindítani a kötelező biztosítás 2012. évi váltás folyamatát, mivel addig elég sok adatuk is megváltozhat, amely befolyásolhatja a díjat.

A kampányban változás, hogy új biztosítóként a CIG Biztosító is díjat hirdethet, illetve a bevezetendő baleseti adó, amely a kötelező biztosítás 2012. évi díjának 30%-a lesz. A baleseti adót törvényét még nem fogadták el, ezért ezzel az összeggel később az ügyfeleknek számolniuk kell, vagyis ezt az adott díjakhoz majd még hozzá kell számítani.

A díjak kiszámításának egyik legelterjedtebb módja az alkuszok által üzemeltetett online kötelező biztosítás kalkulátor használata. Itt az összes biztosító ajánlatát egyszerre kaphatjuk meg összehasonlítva, táblázatos formában, amely alapján könnyen és gyorsan tudunk választani szerződést. A legtöbb kalkulátor a díjszámítások felül az azonnali megkötésre is lehetőséget biztosít, így az oldalunkon található kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi rendszere is. A szakmai hátteret az 1996-ban alapított Árkádia Team Kft. biztosítja.

*