Kötelező biztosítás 2012 határidő, tudnivalók

Kötelező biztosítás 2012 megkötése, felmondása és díjjal történő rendezése is határidőhöz kötött, amelynek be nem tartása kimagaslóan nagy plusz költséget jelenthet az üzembentartó részére. A kötelező biztosítás törvényileg szabályozott biztosítási módozat, kötelező megkötni, ez alól nem kaphatunk felmentést.

Kötelező biztosítás határidő gépjármű vásárlás esetén:

Érvényes szerződéssel kell rendelkeznünk  a gépjármű vásárlás napjától. Az online kötelező biztosítás kalkulátor segítségével ezt már előre meg is köthetjük, az online alkuszok általában díjfizetési halasztással kötik meg a szerződést, vagyis díjat csak a kötéstől számított 60. napig kell befizetnünk. Amennyiben ezt a határidőt nem tartjuk be, akkor fedezetlenségi díjat kell megfizetnünk, amelynek mértéke sokszorosa a megszokott tarifális díjaknak.

Kötelező biztosítás határidő évforduló esetén:

Meglévő szerződésünk legtöbb esetben határozatlan tartamú, a szerződést az évforduló előtt min. 30 napos határidővel lehet felmondani írásban. Amennyiben biztosítót szeretnénk váltani 2012. évre, akkor a felmondási határidőt nem szabad elfeledni, mivel ennek hiányában megmarad a szerződésünk a következő évre is.

Díjfizetési határidő kötelező biztosításban:

Új szerződés esetén általában 60 napot adnak a biztosítók az első díj befizetésére, mint díjfizetési halasztást. Ha ezt a határidőt elmulasztjuk, akkor a 61. napra a kötelező biztosítás szerződésünket letörlik, illetve innentől fedezetlenségi díjat kell megfizetnünk. A folytatólagos díj megfizetésére is ugyanez vonatkozik. Fontos még, hogy ha nem küld semmit a biztosító, akkor is az ügyfelek felelőssége e díjfizetési határidő betartása, vagyis az első díjrészlet befizetése a választott biztosítónak.

Amennyiben biztosító váltását online kötelező biztosítás kalkulátor 2012-vel intézi, abban az esetben a legtöbb kalkulátor a fenti határidők betartására figyelmeztet és rákérdez, illetve a szerződést kötést bonyolíó cég a fentieket lebonyolítja.
*