Kötelező és casco együtt kötés 2012-re

Kötelező és casco biztosítás 2012. évre az egyik legnagyobb slágere lehet a kampánynak. A biztosító társaságok a csökkenő díjbevételt az együttkötés lehetőségével szeretnék kompenzálni. A vezető biztosító társaságok szinte mindegyike kínál együttkötési lehetőséget, nem egyszer 30-50%-os kedvezménnyel. Az együttkötésénél az alábbiakra érdemes odafigyelni az ügyfeleknek:

  • Évforduló: Casco és kötelező biztosítás évforulója egy időpontra esik-e? Ha nem, akkor érdemes ellenőrizni, hogy a casco biztosítást később is életbe léptethetjük és jár-e egy későbbi kockázatviseléssel az együttkötési kedvezmény
  • Felmondás: Ne feledjük, hogy a casco és kötelező biztosítást is fel kell mondanunk!
  • Díjszámítás: Együttkötés alkalmával körültekintően adjuk meg a kért adatokat, mert helytelen adatok esetén nagy mértékben változhat a díjunk, kifejezetten a kárelőzmény miatt.
  • Gépjármű védelem: Érdeklődjünk, hogy a választott casco biztosítás fedezet a meglévő védelmi berendezések mellett  elégséges-e.
  • Megkötés: Használt autó esetén casco biztosításban esetleg fényképet vagy állapotlapot kérhet be a biztosító, illetve szemlét is előírhat.

A 2011. évi kampányában az Astra Biztosító még csak kötelező biztosítást kínált, ez a 2012. évre megváltozik, mivel 2011. májusától casco biztosítást is kínálnak. Amennyiben az Astra kötelező biztosításhoz hasonló igen kedvező díjakat ajánlanak és az Astra kötelező biztosítás 2012. évi díjai is kedvezőek maradnak, akkor az egyik slágere lehet a kampánynak ez a termék. Az együttkötés lehetőségét általában már minden kötelező biztosítás kalkulátor 2012 is tartalmazza.

*