Kötelező kampány 2012 - ezt érdemes tudni

A kötelező kampány 2012. évre a kötelező biztosítás 2012. évi díjhirdetésével veszi kezdetét, vagyis október 30-án. Ekkor a biztosító társaságok mindenki számára elérhetővé teszik a 2012. évi kötelező díjakat, amelyet országos napilapban és a weboldalukon teszik közzé. A tarifahirdetést követően az online alkuszok felkészítik a rendszerüket a kötelező biztosítás 2012. évi kampányára, vagyis beépítik a kalkulátorba az alapdíjakat, kedvezményeket és pótdíjakat is, valamint ellenőrzik a díjszámítás helyességét. Ennek megfelelően a kötelező kampány 2012. évi biztosító váltás előre láthatlólag november 1-től válik elérhetővé az online kötelező biztosítási alkuszok oldalán, ekkor már a díjszámításon túl a biztosító váltás lehetősége is fennáll.

A kötelező biztosítás 2012. évi váltását a kampányban akkor érdemes elkezdeni, ha előtt megbizonyosodtunk a meglévő biztosításunk évfordulójáról, mivel 2010. január 1-től eltörölték az egységes évfordulót. (2010. január 1. után vásárolt gépjárművek esetében az évforduló a vásárlás dátuma, illetve ez igaz az üzembentartó váltásra is). Érdemes megvárni még a kötelező biztosítás 2012 index levelét is az adott biztosító társaságtól, mivel ha ebben számunkra kedvező díjat ajánl a biztosítónk és maradni szeretnénk, akkor nem kell semmit sem tennünk, a határozatlan tartamú szerződésünk felmondás hiányában automatikusan meghosszabbítódik az index levélben megadott díjon.

A kötelező biztosítás felmondását 2012. évre az évforduló előtt min. 30 nappal korábban kell elküldeni a biztosítónkoz, ennek hiányában nem tudunk biztosítót váltani, mivel meghosszabbítódik a meglévő szerződésünk. A kötelező biztosítás 2012 kampányában az oldalunkon megkötött minden biztosítási szerződésnél a teljes ügyvitelt szakmai partnerünk végzi el az ügyfelek helyett.

A kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi módozatával pár perc alatt megtudhatjuk a kötelező kampány 2012. évi díjait, illetve akár azonnal meg is köthetik azt az oldalunkon. A szakmai hátterét a kötelező biztosítás 2012. évi kampányának az Árkádia Team Kft. biztosítja oldalunkon, a kalkulátort a BiztositasKotelezo.Hu online portál nyújtja.

*