Olcsó kötelező biztosítás 2012-re?

Lehet még olcsóbb a kötelező biztosítás 2012-re?

Erre a kérdésre a választ csupán a 2012. évi kötelező biztosítás díjtarifáinak meghírdetése után kaphatunk választ konkrétan. A díjak kialakításánál sok biztosító nem piaci (üzleti nyereséget hozó) díjakat állapít meg, hanem akár piac vásárlás céljából nyomott áron (veszteséget termelő) díjakat is meghirdethet. A meghirdetett díjaktól a biztosítók 1 évig nem térhetnek el a jelenlegi törvényi szabályozás alapján. A 2011. évre minden idők legalacsonyabb kötelező biztosítás átlagdíját hozta a tarifa hirdetése, már évi 16-17 ezer forinton köthetett a legtöbb gépjármű tulajdonos szerződést.

Az olcsó kötelező biztosítás 2012. évi díjak azonban közép vagy hosszú távon komoly veszélyt is jelenthetnek az ügyfelekre nézve, mivel ez akár a kötelező biztosítási piac koncentrálódásához, egyes biztosítók kivonulását is eredményezheti ebben a módozatban, illetve akár a szolgáltatások minőségének romlásához is vezethet. Amennyiben koncentráltabb lesz a piac, akkor a most meglévő árverseny sokkal kisebb lehet a biztosítók körében, valamint az év végi egységes évforduló eltörlése is drágulást hozhat a kötelező biztosítás 2012 díjának.

A kötelező biztosítást egységes törvény szabályozza, ezért minden biztosítónak (elméletben) ugyanazt a szolgáltatást kéne nyújtania az ügyfelének, amely miatt érdemes a lehető legolcslóbb kötelező biztosítás 2012. díját választani. Az online alkuszok által üzemeltet kötelező biztosítás kalkulátor 2012. évi verziójával általában a biztosítási díj 10 perc alatt kiszámolható és kb. további 10-15 perc alatt a szerződést meg is lehet kötni.

A legfontosabb tanácsok az olcsó kötelező biztosítás 2012. évi díjának eléréséhez:

  • várjuk meg az index értesítőt, mert lehet a jelenlegi biztosítónk kedvező díjat ajánl
  • tarifáljunk időben, mert ha találunk olcsóbb kötelezőt 2012. évre, akkor a jelenlegi szerződést fel kell mondani
  • adjunk meg minden adatunkat, mert sok esetben díjengedményekkel járhat (e-mail cím, mobilszám)
  • bónusz besorolásunkat és kártörténetünket a valóságnak megfelelően adjuk meg
  • válasszunk inkasszós banki lehívást és fizessük be kötelező biztosítás 2012. évi díjunkat egy összegben, mert ezzel jelentős kedvezményt kapunk és felesleges adminisztrációtól kíméljük meg magunkat
*