Vasárnap teszik közzé a kötelező biztosítás 2012. évi díjakat

A biztosítók vasárnap teszik közzé a kötelező biztosítás 2012. évi díjait. Korábban még a PSZÁF törvényt szeretett volna módosítani, hogy ne október 30-án legyen a díjhirdetés, mivel vasárnapra esik, hanem október utolsó munkanapján. A tervezet időhiány miatt nem ment át, mivel óriási árharc van a biztosítók között, ezért egységesen nem tudták előrébb hozni a díjhirdetés időpontját. A kötelező 2012. évi díjak közzététele országos napilapokban (még nem dölt el, hogy hol, talán Metropol, Bors vagy Nemzetisport), a biztosítók saját weboldalain és a felügyelet honlapján, valamint az internetes alkuszok oldalin lesznek elérhetőek.

Az egységes évforduló eltörlése miatt előreláthatólag kevesebben válthatnak az idén, mint tavaly, mivel minden évben kb. 200-300 ezer autósnak változik meg a kötelező biztosítás évfordulója. Nekik a kötelező biztosítás váltás 2012. évre is elérhető a kötelező biztosítási kampányban, azonban az új szerződés csak a régi szerződés megszűnését követően (évfordulóra9 lép hatályba.

A 2012. évi baleseti adó bevezetése is csúszik, mivel még nem fogadták el a törvényt. Annyi kiderült már, hogy a baleseti adó mindenkire vonatkozik egységesen és lehetséges, hogy évi 30.000 forintban maximálják a mértékét. Mivel a törvény nem került elfogadásra, ezért a biztosítók a kötelező 2012. évi díjakat a baleseti adó nélkül kénytelenek megadni, de később rájuk vár a feladat, hogy az ügyfeleket tájékoztassák és pótlólag beszedjék a kötelező biztosítás 2012. évi díjára vetített +30%-os adó összegét.

A kötelező biztosítás 2012. évi díj legkönnyebben online kötelező biztosítás kalkulátorral számolható ki, amelynek elérését oldalunkon szakmai partnerünk, az Árkádia Team Kft. biztosítja.

*